2013. március 27., szerda

TOBORZÓ!!!

Schilling Árpád rendező beszéde erősített meg, amit már korábban az Új Szemlélettel elkezdtünk és most folytatunk a Szociális Területen Dolgozók Szakszervezetében:

"minden szakmának saját magába kellene néznie és magából kéne valamit előállítania mert nem a politikusoktól kéne várni ezeket a programokat, hanem nekünk kéne megírni"


főleg 4 perc 38-tól


Tehát amennyiben úgy érzed, hogy eljött itt a szociális szakmában is a "hoffmannrózsák" és a "vidnyánszkyattilák" idejének vége, akkor JELENTKEZZ!
VÁRJUK SZOCIÁLIS ASSZISZTENSEK, SZOCIÁLIS GONDOZÓK ÉS SZOCIÁLIS MUNKÁSOK JELENTKEZÉSÉT ÉS A LEENDŐKÉT IS!
KÜLDJ EMAILT! 

SZAXERVEZET@YAHOO.COM

VAGY

RADICALSOCIALWORKERkukacGMAILpontCOM



KÖVESD A FACEBOOK OLDALUNK! 

https://www.facebook.com/pages/Radik%C3%A1lis-szoci%C3%A1lis-munka/216449745168014

KEZDJ EL SZOCIÁLIS MUNKÁSKÉNT MŰKÖDNI, MERT ATTÓL MÉG, HOGY LESZ EGY DIPLOMÁD (VAGY ELVÉGEZTÉL EGY OKJ-S TANFOLYAMOT) ESETLEG MÁR VAN, NEM JELENTI AZT, HOGY VALÓBAN SZOCIÁLIS SZAKEMBER LENNÉL.

VÁLTOZTASSUK MEG A KÉPZÉS FELTÉTELEIT, VÁLTOZTASSUK MEG A SZAKMÁBAN DOLGOZÓK ANYAGI MEGBECSÜLTSÉGÉT, VÁLTOZTASSUK MEG MAGYARORSZÁG SZOCIÁLPOLITIKÁJÁT, MERT A MI SZAKMÁNK KÖZÉPPONTJÁBAN AZ EMBER ÁLL, NEM A HASZONELVŰSÉG.  

2013. március 20., szerda

Nemek, nemzedékek és a legújabb alkotmány

A vegyipari dolgozók székházában került sor a Nemek és nemzedékek konferenciára, mely a magyarországi népesség demográfiai tulajdonságaival és az ezekhez köthető és jövőben még inkább kötődő munkaerőpiaci kilátások jelenét és jövőjét tekintette át.
A konferencia állásfoglalása azon közhelyes megállapításai mellett, melyeket sosem árt hangsúlyozni (elöregedés, természetes fogyás, gyermekvállalás népszerűsítésének fontossága stb.) számomra Kamarás Ferenc (demográfus, KSH) előadásából kivett következő aktuálpolitikai üzenettel is bíró adat ütötte meg a fülemet.

A házasságon kívül született gyermekek aránya 42%! (2011).

Vagyis a 2011-es adatok szerint 36981 gyermek családon kívül (nem családban) született a jelenleg hatályos alkotmány szerint és az elkövetkező években valószínűsíthető, hogy ennyi gyermek után nem kapnak majd a 2011-ben anyává vagy apává lett magyar állampolgárok családi pótlékot vagyis sem nevelési, sem iskoláztatási támogatást az egyéb adókedvezmény formájában juttatott támogatásokról nem is szólva. 


Nemek és nemzedékek konferencia résztvevőinek nyilatkozata
Alaptörvény negyedik módosítása